Calçotada це типовий гастрономічний фестиваль в Західному регіоні Каталонії (Іспанія); родом з Вальс, в Альто-Кампо (Таррагона), в останні десятиліття вона поширилася далеко за межі самої батьківщини і тепер це можна спробувати практично в будь-якій частині Іспанії. Проходить це свято Кальцота в кінці зими і ранньою весною. Ми можемо визначити це як різновид зеленої цибулі, солодкий на смак, не гірчить і не пече. Цей сорти спеціально вирощують для того, щоб смажити прямо над вогнем, далі їдять її прямо руками, приправляють соусом, salvitxada, схожого на Romesco.
Традиційно Кальцоти подають до столу на газеті, хоча колись в традиційних областях це були спеціально адаптовані посудини із глиняної черепиці, які допомагали зберегти тепло.
Комментариев нет:
Отправить комментарий